Nu när hösten och mörkret kommer tycker jag det är rätt så skönt att kura ihop sig och äta en god varm soppa. Även
om det står soppa med sting i så tycker jag ni som är skygga för
kryddor ska testa denna. Tar man lite mindre av kryddorna passar den även den mest kryddkräsne och soppan är riktigt smakrik och god. Vanlig pumpa (läs halloween) eller butternut squash pumpa brukar jag använda i denna soppa. |
||
|
||
Pumpasoppa (ca 3-4 personer) ca 700 gram pumpa (butternut squash eller annan valfri pumpa) 1 lime 2 vitlöksklyftor 2 cm ingefära ½ burk kokosmjölk 1 lök (jag tog röd) 1 citrongräs ca 400 ml grönsaksbuljong finhackad koriander malda spiskummin garam masala |
||
|
||
Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Skala det yttersta skalet på pumpan och skär den i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg pumpan i en ugnsfast form, krydda med spiskummin, garam masala, salt och peppar och ringla lite olivolja över. Rosta i ugnen i ca 30 minuter. Under tiden kan du hacka lök, vitlök och chili, riv ingefäran fint och banka citrongräset så det flisar sig. På detta viset får man ut den härliga aromen. Fräs på medelvärme i en gryta i ca 10 minuter. Tillsätt den ugnsstekta pumpan, buljongen och kokosmjölken i grytan. Låt alltsammans koka upp och låt koka i 5-7 minuter. Fiska upp citrongräset, mixa soppan och smaka av om det behövs mer krydda. Servera soppan toppad med finhackad koriander, limejuice i och med ett gott bröd till.Fler recept på pumpa hittar du här. |
Tuesday, November 15, 2011
Pumpasoppa med sting i
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ja, denna soppa åter mycket god, citrongräs, kokos....åhh så gott! Kan känna dofterna ända hit :)
ReplyDeleteMan kanske skulle prova något av dina pumpar recept =)
ReplyDeleteSer såå gott ute!
pumpsoppan har aldrig smakat
ReplyDeletejag ska prova någon gång
Javisst Hovkonditorn, den doftade och smakade underbart! :)
ReplyDeleteDet tycker jag att du ska göra Vardaxlyx! ;)
Mamma, det får du testa :)
Mums, soppa helt i min smak! :-)
ReplyDeleteHärligt med chili och kokosmjölk till pumpan!
ReplyDeleteJa, soppa är gott! Gör det dock alldeles för sällan.
ReplyDeleteKram Malin
Låter ljuvligt gott! Pumpa är en relativt ny upptäckt i matväg för mig. Men det finns ju hur mycket gott som helst man kan göra med det.
ReplyDeleteYum, denna pumpavariant låter ju galet god! Med ingefära och kokosmjölk! MUMS =D
ReplyDeleteDu,, jag fick hem ett litet paket på posten igår, ett paket jag njuter riktigt ordentliigt av! Hur visste du att jag älskar allsorts? Det var bra tippat också, för lakrits är inte riktigt något jag brukar tycka om men dessa är ett undantag! Tack, tack, tack, du lyste verkligen upp min dag :D
Gosh, så gott det ser ut! Älskar matinspiration!
ReplyDeleteTack alla för fina kommentarer! Att just kombinera kokosmjölk, chili, citrongräs och lime blev jättegott! :)
ReplyDelete