Ni som har följt mig ett tag vet att jag har haft en oändlig jakt efter butternut squashen. Ni kan läsa om det här och här! Efter många om och men så har jag funnit butternuten i min lokala butik. De hävdar att de inte kallar den för det så därför blev det lite "misskommunikation" mellan mig och dom. Jaja, nu har jag funnit den... my preciousssss! Vad ska jag göra av den då? Jag klurade länge och kom fram till att jag ville testa ännu en soppa! Jag ångrar mig inte för den blev riktigt god. Butternut squashen har en mer rund och nötaktig smak än den vanliga pumpan, det passade fint i den här soppan. Har ni inte testat pumpa rekommenderar jag att testa butternut squashen! | ||
| ||
| ||
Butternut squash soppa (förrätt till 6-8 personer, eller huvudrätt till 4 personer) ca 650g butternut squash i bitar (går bra med annan pumpa också naturligtvis) 4 schalottenlökar 1 morot 1 liten palsternacka 2 msk olja 7 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 dl grädde salt och peppar Gör så här Skala och hacka löken fint. Kärna ur pumpan (spara kärnorna och rosta i ugnen, se hur jag gjort här.) och gröp ur den. Skär i mindre bitar. Skala morot och palsternacka och dela i mindre bitar. Fräs löken i olja några minuter i en stor gryta, lägg sen i resten av grönsakerna och fräs några minuter. Häll sedan på vatten och buljongtärning (eller fond) och koka upp. Småputtra i ca 30 minuter. Mixa med mixerstav till en puré. Häll på mer vatten för en lösare konsistens. Avsluta med att blanda ner grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med rostade pumpafrön, gärna några droppar tryffelolja och ett gott bröd till! Fler pumparecept hittar du här. | ||
|
Monday, December 12, 2011
Butternut squash soppa
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ser fantastisk gott ut =)
ReplyDeleteMassa kramar till dig!
vilken lyxig sopa ser ut jätte god
ReplyDeletekram mamma
Roligt att du fann butternut squash! Soppan verkar god!
ReplyDeleteTack Vardaxlyx och mamma, kramar!
ReplyDeleteTack Hovkonditorn, soppan blev riktigt smarrig!
ReplyDeleteButternut squash soppa är verkligen så god! Och så fin färg den har också!
ReplyDeleteBrukar själv laga denna soppan eller rosta pumpan i ugnen efter att den fått koka i några få minuter.
HAHA! YAAAY!! Äntligen :D Din soppa ser fantastisk ut dessutom - bra val där! Jag föredrar nog butternut squash framför "vanlig pumpa" i alla fall i matrecept som detta. Vad kallade de den då? Eftersom de inte använde sig av det vanliga namnet? Skumt. Det luktar bortförklaring.
ReplyDeleteJa så god Katja! :)
ReplyDeleteAlexandra, finally!! Du har så rätt, butternuten är mycket godare än den vanliga halloweenpumpan. I den lokala matbutiken kallade de den för matpumpa. Jag blev SÅ snopen! Men den heter ju butternut hävdade jag....
Vilken underbar färg på soppan!!
ReplyDeleteGrattis till jaktlyckan! Den ser riktigt fin ut soppan.
ReplyDelete"Matpumpa"? Tur att du lärde dem vad det heter så kanske andra kan hitta till denna goda skapelse! :-)
ReplyDeleteTack Tant Gul, det blev en härlig färg!
ReplyDeleteKim, tack äntligen fick jag lite tur!
Moma, precis :)