Som jag har letat efter det här receptet må ni tro! Såg det i höstas på Jamie Olivers "Middag på 30 minuter" (Jamie Oliver 30-minute meals) på tv:n. Om jag har funnit receptet? Nej, men jag var klok nog att skriva ner ingredienserna till denna rätt snabbt som attan i iPhonen! Tur säger jag för o'boy, vad gott det smakade! I originalreceptet använde Jamie kycklingfiléer som han fyllde och jag tog quornfiléer. Det blev så himla god smak på quornfilén (som annars kan vara svår att få smak på). Fyllningen påminner lite om gremolata med vitlök, bladpersilja, citronskal mm. Ska ni testa något vegetariskt så testa gärna detta receptet! |
|
|
Fyllda quornfiléer (4-6 st) 4-6 quornfiléer 6-8 soltorkade tomater, strimlade 1 vitlöksklyfta, pressad 1 citron, rivet skal av ca 100-150 g fetaost 5-6 bladpersiljakvistar 1/2 kruka färsk basilika salt och svartpeppar, smaka av med Gör så här: Värm ugnen på 200-210 grader. Blanda ihop ovan ingredienser till en röra. Stek filéerna så de får en stekyta, ca 3-4 min på varje sida (de blir klara sedan i ugnen). Låt de svalna en stund och skär sedan ett vertikalt snitt. Fyll filéerna med röran och låt de bli klara i ugnen ca 15-20 min. (Används andra filéer kan det behövas längre tid i ugnen. Quorn blir klart relativt snabbt.) |
Tillbehör till quornfiléerna blev en potatissallad med dijonsenapsdressing som passade mycket bra till. |
|
Potatissallad 7-8 potatisar, kokta 70g rucola 1 röd paprika, skär i bitar 1 röd lök, skär i tunna skivor Koka upp potatis och låt kallna. Dela potatisen i önskvärda bitar. Blanda i paprika, rucola och lök. Tillsätt dressingen. Dijonsenapsdressing: 1 msk dijonsenap 0,5 msk socker matolja vatten salt och peppar Tillsätt lite matolja i taget i senapen och rör till önskad tjocklek. Lägg i socker och krydda med salt och peppar. Vill du ha dressingen tunnare så spä ut med lite vatten. Njut av den härligt smakrika rätten! |
Friday, February 17, 2012
Fyllda quornfiléer á la Jamie Oliver
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
amen gu va gott de låter och ser ju riktigt smarrigt ut,dessa skulle ja allt vilja smaka
ReplyDeleteSå gott och potatissalladen får oss verkligen att drömma om sommaren...
ReplyDeleteOch vilka fina chokladskålar du gjort i det tidigare inlägget, en sån kul idé!
Ha nu en riktigt härlig helg på dej!
Mums, så gott det ser ut! Härliga smaker! Kram
ReplyDeleteSmulan, det var riktigt gott!
ReplyDeleteJa drömma om sommaren det får vi göra Mårtenssons, nu när snön ligger som på högar utanför huset :)
Hovkonditorn, underbara smaker!
Åh vilken smarrig potatissallad och fyllningen såg riktigt god ut till qournfiléerna! Nästan så jag bjuder in mig på middag snart ;)
ReplyDeleteJa det blir nog en fin helg, hoppas du med får en fin helg! Kram
Att fylla quornfiléer brukar vara en bra idé, för som du säger kan de vara lite svåra att få smak på. Nu fick man allt lite sommar/vår-vibbar, det tackar jag för!
ReplyDeletesv: tack detsamma! :) du frågade om inställningarna på bloggen, har inte ändrat något så jag vet faktiskt inte vad det kan bero på? :/
ReplyDeletesv: du är välkommen att våldgästa anytime! Det är så jäkla roligt på de här bloggträffarna och vi pratade faktiskt om dig och dina fantastiska indiska recept :D
ReplyDeleteElenore, du är så välkommen så!
ReplyDeletePrecis Kim!
Konstigt Karin med inställningarna :(
Kul att ni pratade om mig :)
sv: tack så mycket :D
ReplyDeleteOj så gott det ser ut. Tycker som dig att det kan vara svårt att få någon vettig smak på de där fileerna men det där ser ju både supergott och festligt ut. måste testa!
ReplyDeleteJösses, vad gott det här låter! Jag är - trots att jag sällan äter kött - dålig på att äta quorn. Ska bli ändring på det!
ReplyDeleteOch vad fin blogg du har! Du fick massor av beröm på vår matbloggsträff kan jag lova :=) Du kan vara stolt!
Det tycker jag Maria, för gott det är det!
ReplyDeleteCharlotta, testa det är jättegott! Åhh tack fina du!
Provande göra det för ett par timmar sedan mycket gott! Lade dock till lite harrisa i smeten samt hade klyftpotatis i stället för att kunna hinna i tid =)
ReplyDeleteM
Så kul att du gillade det! Precis sådan här fred-back jag vill ha från er läsare, kan tänka mig att harissa blev gott i. Tack för att du kommenterade, roligt när jag kan inspirera till matlagandet :)
DeleteDet vart jättegott tack för receptet
ReplyDeleteSå roligt att du tyckte om det. Måste göra snart igen här hemma! :)
Delete