Färska lasagneplattor är en vardagsräddare i nöden, har ni tänkt på det? Eller ni kanske enbart använder torkade lasagneplattor? Jag gillar denna vegetariska lasagne mycket eftersom den innehåller både parmesan och ricotta. Ricotta är en italiensk färskost som ger lasagnen en härlig krämighet! Kocken som gjort denna rätt heter Lisa Lemke. |
|
Lasagne (4 portioner) 1 pkt färska pastaplattor 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl lättmjölk 100 g riven parmesan 250 g ricotta 8 st stora tomater, finhackade 0,5 kruka basilika, finhackad 1 st stor rödlök, strimlad (ev kan du steka den lite lätt tillsammans med vitlöken innan du blandar i den i ricottablandningen) 3 st vitlöksklyftor, finhackade Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjöl. 3. Tillsätt lite av mjölken och vispa tills du har en klumpfri sås. 4. Rör då ned resten av mjölken och koka upp under omrörning. 5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2/3 av parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar. 6. Blanda samman ricotta, tomat, basilika, rödlök och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. 7. Täck botten av en gratängform med pastaplattor och bred ett tunt lager av ricottablandningen över. 8. Täck med en pastaplatta och lite ostsås ovanpå det. 9. Fortsätt varva ricottablandning, pastaplattor och ostsås tills formen är fylld. 10. Avsluta med lite ostsås och det sista av parmesanosten. 11. Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter (tills allting bubblar). Tips! Servera gärna lasagnen med en stor härlig sallad! |
|
Receptet kommer från matsajten Recept.nu. |
Thursday, February 23, 2012
Snabb lasagne med ricotta, tomat och basilika
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Älaksr lasange mums tack för receptet
ReplyDeleteSå lite så!
DeleteAha, ni har haft Lars-Agne på middag ikväll...
ReplyDeleteSå gott med lite nya lasagnerecpet, alltid lika spännande med något annat än det man är van vid!
Kram på dej.
Japp, Lars-Agne it is ;)
DeleteNär det kommer till vegetariska rätter så är nog lasagne det jag testat flest varianter av. Och alla har varit goda! Rätter med en massa god ost kan inte bli annat än gott.
ReplyDeleteSå gott det ser ut! Jag skulle helst använda färska lasagneplattor, men det är inte så ofta du får tag på dem här och så är det väldigt dyra också :( Ha det bra, kram!
ReplyDeleteohhh..yeah...this looks soooooooooooo good & tempting..;)
ReplyDeleteTasty Appetite
Thanks, it was yummie :)
DeleteÅh, ser väldigt gott ut. Krämig och god. Har faktiskt aldrig använt färska plattor, men älskar vanlig färsk pasta..
ReplyDeleteHa en underbar helg!
Kram
Testa färska plattor, det är jättegott!
Deleteser jättegott,nä ja har aldrig använt färska plattor,men så visste ja inte ens att de fanns,de måste ju bli ännu godare än de torra varianten
ReplyDeletetrevlig helg
Jodå, det finns färska och smaken blir så mycket godare, trevlig helg!
DeleteDet här ser verkligen supersmarrigt ut. Självklart är det godare med färska lasagneplattor.
ReplyDeleteTrevlig helg!!
Tack, trevlig helg!
Delete