Så var det alla hjärtans dag idag. Hur firar ni därute (om ni överhuvudtaget gör det)? Vi firar inte sådär värst mycket, äter lite gott och myser men det gör vi ofta inte bara på alla hjärtans dag! Vad vi hittar på i matväg ikväll får ni läsa om på bloggen framöver. Dessa små munsbitar i form av hjärtan har vi bakat med barnen i helgen. I receptet står det att de är goda som de är men passar även till vaniljglass med hallonsås. Vi hann inte testa dessa med vaniljglass utan de försvann i barnens och våra munnar snabbt som attan ;) Vissa gjordes dubbla med chokladfyllning emellan, andra gjordes enkla med litet kärleksbudskap på... kul tyckte äldste sonen som börjat lära sig det här med bokstäver. Att spritsa ord var inte lätt kan jag säga, men skam den som ger sig! :D |
||
|
||
|
||
Små chokladhjärtan (ca 35 st dubbla kakor) 125 g smör, rumsvarmt 1 dl florsocker 2 ¾ dl vetemjöl 1 msk kakao 1 äggula Gör så här: Rör smör och florsocker riktigt krämigt. Tillsätt mjöl och kakao. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila, inlindad i plastfolie, i ca 1 tim i kylskåp. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut små hjärtan ur den. Använd minsta sorten av pepparkaksform. (Här får man vara snabb, leker man som barnen gjorde med degen så blir det lätt kladdigt och svårstansat.) Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 min. Låt kakorna kallna. |
||
|
||
Chokladfyllning 100 g mörk choklad eller mjölkchoklad 1/2 dl vispgrädde 25 g smör Gör så här: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädden och smöret. Rör ihop till en slät kräm. Låt krämen svalna så att den tjocknar. (Här behövs det tålamod, våra barn hade inte detta utan vi bredde på kakorna innan chokladen tjocknat ordentligt. Straffet blev lite rinnig choklad...) Bred krämen på undersidan av en kaka och tryck ihop med en annan kaka. Förvara kakorna svalt. Tips! Spritsa budskap på kakorna med kristyr. Recept på hemmagjord kristyr hittar du här. |
||
Receptet på kakorna och chokladfyllningen kommer från tidningen Hembakat. |
||
Tuesday, February 14, 2012
Små chokladhjärtan med chokladfyllning gjorda av minstingarna i familjen
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Så söta! Ha en fin dag, kram!
ReplyDeleteDetsamma fina Hovkonditorn, kram!
ReplyDeleteSicken fina! Hoppas du får en fin aööa-hjärtans-dag!
ReplyDeleteUnderbara saker du fått av barnen. Nej det var inte indisk mat till naan bröden häromdagen men gott med bröden till iallafall : ) varm kram på alla hjärtans dag! Sofia
ReplyDeleteTack Moma, önskar dig detsamma!
ReplyDeleteSofia, jag tänkte att kanske har du testat indisk mat tillsammans med Naan :) Kram!
Kram på dig och de dina!
ReplyDelete/Malin
Det är så kul att låta barnen baka. Tycker kakorna blev jättefina. Skriva med kristyr tycker inte jag heller är lätt. Hoppas ni haft en fin dag! Kram.
ReplyDeletevilka fina hjärtor barnen
ReplyDeletetycker det
är roligt att baka och smaka
kram mamma
åh va duktiga dem är,och låter jättegott
ReplyDeletea barnen är allt snabba,speciellt då de finns nåt gott och mumsa på
Så söta!!
ReplyDeleteVilken farlig chokladfyllning! hade jag varit i närheten är det inte säkert att det hade räckt till att bre kakorna;-D
ReplyDeleteHärliga ungar!
Så söta! Hoppas att ni fick en mysig Alla hjärtans, hela familjen!
ReplyDelete