Denna mousse är riktigt god, fyllig och len som passar bra både som tårtfyllning eller att äta som den är (utan gelatin i så fall)! Du kan i stort sett använda vilken frukt du vill; hallon, jordgubb, mango, passionsfrukt etc. Använder du hallon så tänk på att sila hallonen så de små "kärnorna" inte följer med moussen. OBS! Bilderna nedan är inte tagna av mig utan bildkällan står nedanför varje foto! |
||
|
||
|
||
Fruktmousse 350-400 g frukt (hallon, jordgubbar etc) 250 g Turkisk yoghurt 1 dl socker 5 gelatinblad 1 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde Mosa frukten och blanda med turkisk yoghurt, socker, vaniljsocker + gelatinbladen (som du blötlagt och smält i en skvätt vatten). Vispa grädden och blanda ner den. Låt moussen stå ett dygn i kylskåp så den tjocknar. |
||
Receptet kommer från den fina bloggen Baka baka liten kaka. |
Saturday, February 25, 2012
Tårtfyllning - Fruktmousse
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Jisses vad gott det ser ut!!! Jag kan inte få beställa en med posten ;)
ReplyDeleteAbsolut Emma, det kommer en med posten ;)
DeleteSka gelatinet smältas i kastrull eller bara blötläggas? :)
ReplyDeleteHej Emmy, jag blötlagde bara men det blir nog ännu bättre om du smälter i kastrull och låter svalna! Istället för gelatinblad kan du även använda gelatinpulver, dessa går enklare att blötlägga i vatten också.
DeleteJisses vad mycket gott! Fråga: räcker detta recept till ett lager till en tårta ?
ReplyDeletesvara vänligen på min blogg.
Detta räcker till ett lager i en tårta.
DeleteWow vilken underbar tårta. Ska försöka mig på denna till dotterns 5-årskalas nu i helgen.
ReplyDeleteLycka till!
Delete