Saturday, February 25, 2012

Tårtfyllning - Fruktmousse

Denna mousse är riktigt god, fyllig och len som passar bra både som tårtfyllning eller att äta som den är (utan gelatin i så fall)! Du kan i stort sett använda vilken frukt du vill; hallon, jordgubb, mango, passionsfrukt etc.

Använder du hallon så tänk på att sila hallonen så de små "kärnorna" inte följer med moussen.

OBS! Bilderna nedan är inte tagna av mig utan bildkällan står nedanför varje foto!
Bildkälla

Bildkälla

Fruktmousse
350-400 g frukt (hallon, jordgubbar etc)
250 g Turkisk yoghurt
1 dl socker
5 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Mosa frukten och blanda med turkisk yoghurt, socker, vaniljsocker + gelatinbladen (som du blötlagt och smält i en skvätt vatten).

Vispa grädden och blanda ner den. Låt moussen stå ett dygn i kylskåp så den tjocknar.

Receptet kommer från den fina bloggen Baka baka liten kaka.

8 comments:

  1. Jisses vad gott det ser ut!!! Jag kan inte få beställa en med posten ;)

    ReplyDelete
  2. Ska gelatinet smältas i kastrull eller bara blötläggas? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Emmy, jag blötlagde bara men det blir nog ännu bättre om du smälter i kastrull och låter svalna! Istället för gelatinblad kan du även använda gelatinpulver, dessa går enklare att blötlägga i vatten också.

      Delete
  3. Jisses vad mycket gott! Fråga: räcker detta recept till ett lager till en tårta ?
    svara vänligen på min blogg.

    ReplyDelete
  4. Wow vilken underbar tårta. Ska försöka mig på denna till dotterns 5-årskalas nu i helgen.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...