Monday, February 6, 2012

Varm choklad i dessa kyliga tider!

Kylan håller oss i sitt grepp... i helgen har vi haft uppemot -20 grader brrrr! Hur har ni det därute? Hoppas ni inte fryser för mycket! Toppen (enligt väderleksrapporterna) är imorgon för att sedan mitt i veckan ge oss "bara" -5 grader, jaja vi får väl se!

Denna goda choklad gjorde jag i helgen för att värma oss med mmm (och naturligtvis skämma bort maken med!) Har ni inte testat att ha i mörk choklad och kardemumma så kan jag varmt rekommendera det! Den varma chokladen blir så mycket fylligare i smaken.
***
Igår nådde bloggen 25 000 besökare vilket jag är så glad för! Tack alla ni som följer mig sedan min start i höstas (augusti 2011), blir så glad att ni besöker mig och förhoppningsvis uppskattar ni mina mat- och bakbestyr!

Ni som är observanta ser att jag även har bytt foton i min header... egentligen vill jag byta mall på bloggen eftersom trådade kommentarer inte fungerar hos mig. Får se om jag hittar någon bra passande mall.
varm choklad

chokladmjölk

Varm choklad (2 koppar)
5 dl mjölk (jag tog standardmjölk)
0,5 dl vispgrädde (valfritt, jag tog inte detta)
1 msk kakao
20 g mörk choklad (jag tog 70 %)
1,5 msk strösocker (jag tog lite mindre)
1,5 tsk stötta kardemummakärnor
vispad grädde
ev marshmallows

Gör så här:
Häll mjölk och grädde i en kastrull. Värm upp blandningen men koka inte.

Blanda i kakao, strösocker, kardemumma och choklad. Rör om tills chokladen smält. Servera chokladen varm med en klick vispad grädde. Vi hade marshmallows på toppen också, supergott!
hot choco
Naturligtvis skulle jag ha gjort ett hjärta! Synd att jag inte kan sådant ;) Maken blev glad ändå :)


Receptet kommer från reklambladet Uppslaget.

23 comments:

  1. -20, brr, då passar en värmande choklad mycket bra. Jag har inte testat att ha kardemumma i, måste prova :) Grattis till fint besöksantal! Jag följer så gärna din fina och inspirerande blogg! Kram

    ReplyDelete
  2. Mmmm, gott! Måste ta lite choklad senare i dag. Kan även tipsa om att kanel är gott i (jag brukar ta både det och kardemumma:-)
    /e

    ReplyDelete
  3. Tack fina Hovkonditorn, alltid trevligt med dina fina kommentarer!

    Tack e för tipset! Kanel it is! :)

    ReplyDelete
  4. 20 minus?! Herregud, då ligger vi här på västkusten i lä (eller nja det blåser ju alltid här...).
    Klart det sitter fin med varm choklad då, gud så gott.

    Och stort grattis till besöksantalet, må ännu fler hitta hit!

    ReplyDelete
  5. Grattis! Det är du värkligen värd (alltså besökarna, inte kylan ;D).Jag ska absolut testa denhär chokladen, eller något liknande. Och vilka fina muggar!

    ReplyDelete
  6. Jodå, på natten har vi haft så kallt... på dagen har det bara varit runt -12 till -17 ;) Tack Kim, du är för snäll!

    Tack Rebecca :)

    ReplyDelete
  7. Mmmm, vad gott. Det är nåt annat än Oboy!!! Riktig varm choklad slår allt!!

    ReplyDelete
  8. Så klart vi gillar't (kan man göra annat?)!! :-)

    ReplyDelete
  9. gu hade ni -20,och ja som klagade på -14.
    a man behöver verkligen varma drycker.hatar vintern och fryser hela tiden så här blir de massa kläder och strumpor.

    ReplyDelete
  10. Smulan, det är kallt i detta underbara land! Att jag inte har lärt mig det efter 35 år... :) tror vi aldrig vänjer oss fullt ut, tyvärr! :)

    ReplyDelete
  11. Stort grattis till 25 000 besökare (jag vet att jag redan sagt det, men vi tar det igen) :D Du är väl värd alla besök <3 Och jag håller med om att det måste drickas mycket varmt nu när kylan är här - brrr!

    ReplyDelete
  12. Vilken mysig blogg du har!
    Hittade just hit!

    Kram
    Malin

    ReplyDelete
  13. Ja, de behöver man en kopp varm choklad, verkligen

    ReplyDelete
  14. Oj så gott, varm choklad som är så gott! :D Måste nog också lägga upp ett gott recept någon dag!
    Grattis till dina 25.000 besökare, så kul att det går så bra för dig! :D
    Haha jadå jag är så beredd på alla krämpor men ska försöka njuta tills dess ;) Oj ja den sista månaden kommer nog kännas som en evighet!
    Kram!

    ReplyDelete
  15. Så gott med kardemumma i, det ska jag testa nästa gång! Får nog köpa hem mjölk och testa ikväll eller imorgon.

    ReplyDelete
  16. Varm choklad är den bästa drycken nu när de är snö och kallt ute :)

    ReplyDelete
  17. Tack Tårtspecialisten, du har jättefina tårtor på din blogg!
    Precis Pralin! :)
    Tack Eleonore, så snällt av dig! Ja akta dig för krämporna, kram!
    Matarkivet, det tycker jag du ska göra :)
    Sant Martina :)

    ReplyDelete
  18. Ja, varm choklad är toppengott! Har ingen oboy hemma heller, utan kör på socker och kakao. Ditt recept verkade smaskens, extra lyxigt!


    Kram Malin

    ReplyDelete
  19. Åh så god den chokladen ser ut! Den hade jag gärna värmt mig med jag också, vi har haft runt 15 minusgrader här igen...men det kändes ju nästan varmt mot veckoslutets minus 25. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...