Wednesday, February 15, 2012

Ätbara chokladskålar

Ni som följer mig på Facebook vet att jag har haft ett "ballongprojekt" på gång. ;) Här kommer resultatet!

Dessa små imponerande och lyxiga chokladskålar har jag sett hos flera bloggare den senaste tiden och har naturligtvis blivit förtjust i dom. De är jätteenkla att göra också! Det enda du behöver är smält choklad och ballonger.

Skålarna kan fyllas med ex glass, fruktsallad, mousse eller godis... ja bara fantasin sätter gränsen!

Sen är det smidigt för när du ätit klart ur skålen så är det bara att äta upp den också... ingen disk (det tackar och bockar maken för) ack så bra! :)

Gammal hederlig marängsviss fyllde vi våra skålar med mmm!
Chokladskålar (4 st)
200g choklad (mörk, ljus eller vit choklad)
4 ballonger

Gör så här:
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och låt stå att svalna en stund. Ju längre chokladen får stå desto tjockare/mer trögflytande blir den, vilket ger ett tjockare "skal" på skålen.

Blås upp ballongerna till hälften, ju större ballong desto större skål. Klicka en liten bit smält choklad på en bakplåtspapper (det blir "foten" på skålen).

Doppa ballongen i chokladen och vrid den runt lite snett så att du få choklad runt om. Sätt ballongen på chokladklicken och låt stå, fortsätt sedan likadant med de andra ballongerna.

marängsviss


Låt ballongerna stå minst 1 timme för att stelna ordentligt. (Har du bråttom kan du ställa dom i kylen så stelnar chokladen fortare. Jag ställde mina i den inglasade altanen.)

När chokladen stelnat så sticker du hål på ballongen med en nål eller liknande. Hjälp ballongen loss från chokladen genom att försiktigt dra i den. Akta så att inte ballonger drar med sig skålens kanter när den sjunker ihop.



Skålarna är nu färdiga för att fyllas med godsaker!

Marängsviss (4 port)
1 banan
1 litet paket vaniljglass
3-4 dl uppvispad grädde
Maränger
Chokladsås
Dekorera med Non stop godis

Njut... och du, glöm inte att äta upp chokladskålen efteråt! ;)

22 comments:

  1. ÅÅÅÅÅ vad duktig du e vill HA =)

    ReplyDelete
  2. Har redan snott bilder till min Blogg Amy sorry haha..Men för en god sak =)

    ReplyDelete
  3. Finfina! Har länge tänkt göra sådana (såg det på dethäringa internet för något år sedan), vad kul att du testade! Perfekt att servera glass i.

    ReplyDelete
  4. Hade inte suttit fel med en sådan här och nu!

    Kram

    ReplyDelete
  5. Vad fina. Jg har lagt till dig på bloglovin

    ReplyDelete
  6. Helt genialiskt! Passar mig perfekt då vi numera alltid har ballonger hemma och att jag har vart sugen på en klassisk marängsviss den senaste tiden.

    ReplyDelete
  7. Jättefint,har också sett på en annan blogg och de är ganska smart idè.själv använde ja ischokladsformar,dock blir de små men får se om ja också går på den här tekniken.
    marängsviss gu de har man inte ätit på år och dar

    ReplyDelete
  8. superfina:) kram Sara

    ReplyDelete
  9. Vilken bra idé!! Jättefina! Annars, jag har helt missat att gilla dig på facebook, men det är nu åtgärdat :) Kram

    ReplyDelete
  10. Vad rolig du är!

    ReplyDelete
  11. Det är verkligen en kul idé det här, sett många som gör det nu :D Kul att det blev så bra!
    Kram!

    ReplyDelete
  12. Briljant idé =)
    Grymt fina skålar och ingen disk blir det heller hihi!!

    ReplyDelete
  13. Wow! Så coola. Barnen måste älska dessa, ja de vuxna också ;-)

    ReplyDelete
  14. Så skoj, råkade dessutom idag läsa helt samma tips i en Allers. Det ser imponerande ut med skålar av choklad, och gott förstås, speciellt med allt gott du fyllt skålen med. :)

    ReplyDelete
  15. Så roligt! Det blir en klassiker med det lilla extra :)

    ReplyDelete
  16. Vilken häftig ide =) Påminde lite om de chokladlådor jag gjorde med 3 olika sorters choklad som jag fyllde med massa gott. Har du sett de inlägget?

    ReplyDelete
  17. Vilken rolig idé! Det blir jag sugen på att testa!

    Ha en bra dag!

    Kram

    ReplyDelete
  18. Hej!
    Jag tänkte bara höra om du med vegetariskt menar ovo-lakto vegetarisk? Med tanke på marängerna & grädde, glass?
    "Vegetarian for a year" tog jag som just HELvegetarisk. Antar att jag antagit fel?

    MVH / Anna.

    ReplyDelete
  19. Jag tog för givet att FB-sidan "Vegetarian for a year" hade lånat och därmed haft kontakt med dig? Kanske borde jag sänt frågan till dem istället.
    Ska göra så, för du kanske inte har med det att göra? :-)'
    I så fall gör jag om och gör rätt!

    MVH/ Anna.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...