Gjorde dessa pepparkaksmuffins lagom till 2:a advent och det är precis som det låter, dessa små krabater är helt oemotståndliga! Och små det är de... för ni ser väl på bilderna att de är gjorda i små ketchupformar som man har på diverse snabbmatsrestauranger? ;) Gör man dem i så små formar passar de bra som snacks, mingelmat eller varför inte på buffé dessertbordet. Det enda jag blev "lite" missnöjd med var att de svämmade över och då hade jag fyllt dem till 3/4 som receptet förtäljer. Skumt, nästa gång fyller jag ungefär till hälften tror jag. Fast tycker ändå de blev lite charmiga när de var sådär lagom översvämmade! Jag dekorerade mina pepparkaksmuffins med små bitar av Cambozola ost. Tänkte att passar det till pepparkaka borde det passa till dessa muffins och det gjorde det kan jag intyga, så gott det blev! :) Tips! Fyll gärna muffinsen med ex Dumle gingerbread om du vill variera dig, med frosting på blir det då pepparkakscupcakes istället! |
|
Pepparkaksmuffins 75g smör 2 ägg 2 dl socker 2 tsk pepparkakskrydda 1 msk kanel 3 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 dl lingonsylt ½ dl kesella eller gräddfil (jag tog kesella) |
Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna, under tiden vispar du ägg och socker pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat och kryddorna i en skål vid sidan om. Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten, häll i smöret, lingonsylten och kesellan/gräddfilen. Fyll muffinsformar till 3/4 antingen i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt. Gräddningen varierar beroende på hur stora formar du använder, allt mellan 10-20 min. Alltså, ju större formar desto längre tid. Håll koll på dina muffins, kontrollera med en sticka att muffinsen är klara. Låt svalna något. Dekorera med lingonsylt, färska lingon eller kanske en söt frosting. Jag dekorerade mina med små bitar av Cambozola ost som nämnt tidigare! |
|
Tuesday, December 6, 2011
Oemotståndliga pepparkaksmuffins
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Åååh, de ser ju underbara ut, speciellt eftersom de svämmade över så där charmigt (mina blir minsann inte charmiga när de svämmar över, konstigt...) Vilken bra idé att göra dem i ketcupformar! Om du inte sagt något så hade jag bara antagit att de var "normalstora". Låter otroligt gott, yum <3
ReplyDeleteVilka små och söta muffins! Jag gillar att du dekorerat dem med ost!
ReplyDeletepepparkaksmuffins med ost,de var något nytt.första gången ja ser de,låter intressant oxå
ReplyDeletea man kan få såna gratis på mcdonald`s,om man frågar snällt :D
Alexandra, ja svårt att se men det är små ketchupformar. Asietten de är på är jätteliten :)
ReplyDeleteTack snälla Hovkonditorn, jag fick bara den idén och tyckte det blev bra!
Nytt för mig med Smulan, men ack så gott! :)
Vad fina de är Amy!!
ReplyDeleteDem ser farligt goa ute =)
ReplyDeleteKramkram
Så fina! Jag gillar allt ätbart i miniatyr, vet inte varför, kanske för att då får man äta fler? ;)
ReplyDeleteSuverän ide att toppa dina muffins med cambozola och att tillaga dem i miniformar. :)
ReplyDeleteÅh jag älskar kombinationen pepparkaka och mögelost! Snart ska här också bakas pepparkaksmuffins hemma!
ReplyDeleteTackar, från jäst till gäst!
ReplyDeleteVisst gör de Vardaxlyx :)
Kim, haha precis ;)
Tack, Ann-Louise!
Gud så gott det ser ut=)
ReplyDeleteMåste tipsa om min julkalender där du kan vinna massa mat/bak produkter och barn saker och lite annat smått och gått. Varje tävling pågår 1v. Många luckor har flera vinster!
http://madeleneklundsjulkalender.blogg.se/
Mysigt Linda! :)
ReplyDeleteMadde och Nellie, ska spana in era tävlingar tack!