Vad säger ni om den här förrätten? Enkel och smidig att göra, vi äter den ofta hemma hos oss! Vill man inte använda crème fraiche så ta gärna Kesella (1 %) då vill jag lova att förrätten är både supernyttig och GI-godkänd! Avokado innehåller nyttiga fetter, antioxidanter, A-vitamin, betakaroten och fler viktiga näringsämnen. Vill man så kan man i röran blanda i ex finhackad gurka, vegetarisk rom (jodå, det finns sådan gjord på tång!) eller färska örter/dill! |
Numera säljs betydligt dyrare avokado som faktiskt är mjuk. Men i övrigt är de flesta hårda. Avokado går emellertid att snabbmogna. Antingen kan man låta avokadon ligga i rumstemperatur tillsammans med äpplen i en fruktskål. Etylen från äpplena stimulerar mognaden. För ännu snabbare mognade kan man lägga avokado tillsammans med äpplen i en plastpåse. Vegetarisk avokadoförrätt (4 personer) 2 avokado 1,5 dl crème fraiche/Kesella kvarg 1/2 röd lök 1/2 Lime/Citron Piffi Allkrydda/Örtsalt/Italiensk salladskrydda/flingsalt Bladpersilja/Dill till garnering |
Gör så här: 1. Dela avokadon, och ta bort kärnan. Pressa lime/citron över avokadon, annars är det lätt att den blir lite missfärgad och brun. 2. Strö över lite av kryddorna. 3. Blanda resten av kryddorna med crème fraichen och några droppar av limesaft/citronsaft. 4. Garnera med finhackad lök (alt blanda löken tillsammans med röran), bladpersilja/dill och lime- eller citronskiva. Slurp! |
Friday, December 30, 2011
Vegetarisk förrätt med avokado
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Avokado är så underbart. Och vet du vad: igår i min affär hade de 3 st för 10 kronor. Och vad som var ännu bättre: de var mogna! Plötsligt händer det som man brukar säga.
ReplyDeleteGott nytt år!
Härlig Kim, önskar dig ett Gott Nytt År också, kram!
ReplyDeleteOj det där gjorde jag ofta förr. Så enkelt och så gott. Tack för påminnelsen. Hoppas att ni får en fin nyårsafton. Och orkar man inte vara vaken så orkar man inte. Det är helt ok när man har småbarn. Så det så. Gott Nytt År!
ReplyDeleteVarsågod Tant Gul! Gott Nytt År! :)
ReplyDeleteAvokado är så gott och du har gjort en fin rätt med den! Gott Nytt År! Kram
ReplyDeleteSer väldigt fint ut,och väldigt enkelt,sånt gillar vi.Gott Nytt År
ReplyDeleteHovkonditorn, avokado är jättegott tycker vi! Gott nytt år, kram!
ReplyDeleteSmulan, tack och gott nytt år!
Gott, gott. Tänk att det finns vegetarisk kaviar, vilka grejer!
ReplyDeleteEtt riktigt gott nytt år önskar vi dej, finaste Amy. Hoppas du och maken lyckat hålla tittorna öppna fram till tolv-slaget!
Kram,
Mårtenssons
Smarrigt det ser ut =) Jag vill önska dig ett gott nytt år!
ReplyDeleteKramkram
Tack för bra tips angående Avocados. Blir galen när man aldrig hittar den där perfekt mogna frukten.
ReplyDeleteGott nytt år till dig!
Jag tycker också att alla avokados är så hårda, så det där med äpplen var ju jättesmart :) Jag brukar också göra något liknande ibland, det passar så bra ihop med avokado, dock brukar jag hacka ägg och blanda i, det är riktigt gott! Den där tången har jag dock inte vågat mig på, jag är inte förtjust i den riktiga så jag är tveksam :)
ReplyDeleteInte att förglömma - GOTT NYTT ÅR! <3
ReplyDelete