Nu har jag bakat två slags vörtbröd, se här och här. Ett "normalt" recept och ett som vi kan kalla lite mer avancerat. Nu är det dags att tänka på pålägget, nämligen julig fikonmarmelad! Detta recept är riktigt snabbt och enkelt samtidigt som kanelen gör att det blir en härligt julig smak på den. Kan tänka mig att utan kanel blir den också god (om man nu inte vill ha julig smak på marmeladen). |
|
Julig fikonmarmelad 250 g torkade fikon (använd gärna ekologiska) 3 dl vatten 2 dl råsocker 1 msk citronsaft 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel Gör så här Börja med att blötlägga fikonen och låt dom stå över natten. Hacka sedan fikonen fint. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten och råsocker. Låt koka upp och koka livligt under 25 minuter. Rör om då och då. Blanda i citronsaft, vaniljsocker och kanel. Häll upp i väl rengjorda burkar. Klart! |
Saturday, December 17, 2011
Julig fikonmarmelad
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Fikonmarmelad är så gott! Jag gjorde i fjol och den blev också god! Kram
ReplyDeleteOh, säkert hur gott som helst till en smarrig och krämig brieost...
ReplyDeleteHoppas du har en fin helg.
Visst är det Hovkonditorn, kram!
ReplyDeleteSå sant så Mårtenssons :)
Åh, så gott!! Vi pratade om att bjuda på lite ost och kex vid nyår. Blir väldigt inspirerad nu! (Ja, vi ska inte bara bjuda på ost och kex, men som tilltugg, hi hi.)
ReplyDeleteåh detta ser ju supersmarrigt,kan du tro att jag aldrig ätit fikonmarmelad.mycket ja ännu inte smakat,men blir allt inspirerad då ja ser de du gjort.duktiga du
ReplyDeleteÄlskar fikon så denna måste jag prova
ReplyDeletePassar säkert bra till Från jäst till gäst!
ReplyDeleteSmulan, då får du testa både vörtbröd och fikonmarmelad! ;)
Kul Carola!
Åh fikonmarmelad är ju så gott! Speciellt till Chevrè tycker jag :-)
ReplyDeleteLinda, har aldrig testa med Chèvre men kan inte bli fel :)
ReplyDeleteMmmm, kan tänka mig den utan kanel till ostbricka :-)
ReplyDeleteLåter bra Louise ;)
ReplyDeleteMin mamma brukar göra fikonmarmelad och jag har inte vågat mig på det men man kanske ska utmana sig själv lite gran kanske hihi!
ReplyDeleteMassa 4:e adventskramar till dig
Vad gott det ser ut! Kanske jag skulle försöka hinna att göra lite marmelad....:-)
ReplyDeleteNu har jag provat detta recept :) Tog en msk whiskey också! Spännande att se resultaten. God jul!
ReplyDeleteOj, låter spännande med whiskey i. Berätta gärna hur det blev! :) God Jul!
DeleteDen blev underbar! Smakade på hårt tunnbröd med varm Camembert. Nästan synd att jag tänkt ge bort den i julklapp.. ;)
DeleteSå roligt att den blev så god! Ja, ibland är det synd att man inte själv behåller det ;) Du får göra en sats till helt enkelt :)
Delete