Imorse bakade jag saffransscones till frukost. Leila Lindholm (vem annars?) har gjort dessa i ett av sina julprogram. Jag tycker det blir gott med saffranssmaken och det passar bra nu när julen nalkas :) Har ännu inte gjort någon egen marmelad så vi höll tillgodo med köpt St Dalfours apelsin- och ingefärsmarmelad, mums! |
|
|
|
Leilas goda saffransscones (8 bitar/2 kakor) 2 dl mjölk 1 g saffran 7,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1,5 tsk bakpulver 0.5 dl råsocker 125 g kallt smör 1 st ekologiskt ägg (om man inte vill använda ägg går det bra att baka dessa med produkten "No egg" också) Ägg, mandelspån och råsocker till pensling (istället för ägg kan du pensla med tex sirap utrört i lite vatten) |
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna. 3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. 4. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. 5. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg. 6. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga. 7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker. 8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. |
Receptet kommer från Leilas julprogram och finns således även på recept.nu. |
Saturday, December 3, 2011
Saffransscones - gott till julfrukosten
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Så fin färg de har och scones är ju bara så gott!
ReplyDeleteTack söta Hovkonditorn!
ReplyDeleteDet låter gott! Det har jag aldrig testat :)
ReplyDeleteLåter helt ljuvligt! Jag har aldrig smakat saffran i scones, det måste jag göra ju! Kul med en bild på dig också, har du haft den där innan? I så fall har jag var lika ouppmärksam som vanligt, för jag såg den först nu ;)
ReplyDeleteHelena, det får du testa :)
ReplyDeleteAlexandra, bilden är ny. La upp den idag. Jag ska bli intervjuad och vara med på en annan blogg så då tänkte jag att det var lämpligt att ladda upp en bild på mig i högra hörnet :)
Kan ju inte vara anonym hur länge som helst! ;)
Vad gott de såg ut =) Gelefärgen kommer från sugarflair och heter peach :)
ReplyDeleteTack Milli! :)
ReplyDeleteSer fantastisk goda ute! Jag tänkte jag ska göra Leilas saffransskorpor imorgon!
ReplyDeleteKramkram
Tackar Vardaxlyx! Njut av saffransskorporna imorgon :) kram!
ReplyDeletedet där ser ju jättesmarrigt ut, finfin kombination :)
ReplyDeleteTack Karin! :)
ReplyDeleteÅh, de där såg riktigt goda ut!!
ReplyDeleteSaffran + scones, det låter som ljuv musik i mina öron!
ReplyDeleteTack från jäst till gäst!
ReplyDeleteKim, ljuv musik e bra! ;)